Mario Jacobs

Wethouder

Je kunt pas meedoen, als je meetelt.

 

Mario is sinds 2014 wethouder in Tilburg namens GroenLinks met in zijn portefeuille onder andere slimme, veilige en duurzame mobiliteit, groen, openbare ruimte en klimaatadaptatie en asielbeleid. Daarnaast is hij wijkwethouder van Noord, de binnenstad en de Armhoef. Daarvoor was hij hoofd Economie & Cultuur bij de Gemeente Helmond en werkzaam bij het ministerie van Economische Zaken.

Hier sta ik voor

Een sociale stad waar we knokken voor wat kwetsbaar is. Een stad waar niemand langs de kant hoeft te staan. Waar kinderen zonder zorgen en met een volle maag naar school kunnen. Waar ouderen niet bang hoeven te zijn om te vereenzamen. Een stad waar vluchtelingen welkom zijn en mee mogen doen.

Een stad die vrij ademt, die klaar is voor de toekomst en voor de klimaatverandering. Een stad waar het fijn en gezond wonen en werken is, waar water en groen vanzelfsprekend zijn. Waar we inzetten op biodiversiteit en een circulaire economie. Maar ook een mobiele stad, waar kinderen en ouderen veilig door het verkeer kunnen en voetgangers en fietsers een streepje voor hebben.

Een stad met vernieuwende ideeën, omarmd en aangedragen door Tilburgers die verantwoordelijkheid nemen voor hun omgeving. Met een gemeente die meedenkt en meedoet.  

In al deze ambities neem ik geen genoegen met een krappe voldoende. Ik ga voor kwaliteit, voor Tilburg en met Tilburg. Daar sta ik voor.

Wetenswaardigheden

Samen met zijn vrouw en hun twee kinderen woont Mario in Theresia. Zijn kinderen zijn er al jaren van overtuigd dat het vangen van kamelen op een plat dak zijn grootste hobby is. Natuurlijk op een ecologisch-dynamische wijze. Dus mocht er een kameel op je platte dak staan, dan weet je wie je moet bellen. Daarnaast leest hij graag.