Martin de Wolf

Burgerraadslid

Op naar een groene, duurzame stad.

 

Hij woon sinds 1996 in Tilburg en voelt zich inmiddels op en top Tilburger. Zijn kinderen (7 en 11) zijn hier geboren en groeien hier op. Dat is dan ook een belangrijke drijfveer voor hem om een bijdrage te leveren aan een duurzame en rechtvaardige samenleving in Tilburg. In zijn dagelijks leven werkt hij als strategisch consultant, docent en onderwijsontwikkelaar bij Fontys Hogescholen. Hij houdt zich voornamelijk bezig met onderwijskwaliteit en duurzaamheidsonderwijs.

Hier sta ik voor

Martin wil de aankomende vier jaar graag een grote bijdrage leveren aan een steviger duurzaamheidsbeleid op een aantal specifieke terreinen. Dit zijn afval, energie en circulaire economie. Daarnaast blijft hij graag betrokken bij het beleid rondom mondiale bewustwording. Hij vindt het belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de wijze waarop zij verbonden zijn met vraagstukken in andere delen van de wereld.

Wetenswaardigheden

Als het niet te veel regent, is Martin in het weekend nogal eens op de racefiets te vinden. Maar zijn échte sport is de denksport: dammen. Hij schreef er in 2017 zelfs een boek over: ‘dammers, een slow movement’. Het was een samenwerkingsproject met fotografe Tessa Persijn. Ze hebben 20 dammers geportretteerd, wat tot een kunstzinnig boek heeft geleid, met mooie foto’s en fascinerende verhalen. Sommige mensen zitten op yoga, hij damt. Bijna hetzelfde.