Paulus Oerlemans

Paulus Oerlemans

Fractievoorzitter

Vanaf de kleuterschool woonachtig in Tilburg. Eerst bijna 20 jaar in de Heikant, 10 jaar in de Reeshof en nu alweer bijna 20 jaar in het Goirke, ik werk, woon, leef, eet en adem TIlburg. In alle hoedanigheden heb ik Tilburg ervaren. Als voetballertje, als scholier, als jeugdleider, als fietser, als automobilist, als consument, als buurtbewoner, als betrokken Tilburger, als actievoerder, als vrijwilliger... er zijn weinig rollen die ik nog niet als Tilburger gespeeld heb. En ook als raadslid.

Ik heb Tilburg ervaren als een prima stad om in te leven. Het bevalt mij goed. Ik wil graag andere mensen ook de kans geven een prettig leven te hebben in Tilburg.

Dat kan op allerlei manieren, en voor dit moment kies ik ervoor dat als raadslid te doen. Als raadslid kan ik op weer een andere manier iets voor de Tilburgers betekenen. Naast mijn doorgaande vrijwilligerswerk, kan ik ook als raadslid mijn steentje bijdragen en mijn betrokkenheid inzetten om het leven voor de mens ietsje beter te maken. Daarbij laat ik me leiden door mij gevoel voor rechtvaardigheid.

Ik meen dat we moeten zorgen voor emancipatie en participatie van juist datgene wat het meest kwetsbaar is. Het kwetsbare niet laten verkommeren in deze ongelofelijk rijke wereld. Eerlijk delen en denken aan je buur. Je directe buurman, maar ook die 3 straten verder weg, en 3 wijken verder, en ook die 3 steden en 3 landen verder weg…  En niet alleen vandaag, maar ook al dat leeft morgen en overmorgen. We moeten dus ook zorgvuldig omgaan met de wereld waarop wij even mogen leven.

Wij hebben immers het geluk toevallig hier geboren te zijn. Ik vind dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben de kansen die we hebben te gebruiken voor een iets betere wereld.