Drie burgerraadsleden GroenLinks beëdigd

Afgelopen maandag 14 mei werden maar liefst drie burgerraadsleden beëdigd die namens GroenLinks aan de slag gaan. Gefeliciteerd! Weet jij eigenlijk wat een burgerraadslid doet?

De drie burgerraadsleden zijn Sanne Heijndijk, Babette Jongen en Martin de Wolf. Wij zijn ontzettend blij dat ze de komende vier jaar onderdeel zijn van onze fractie en zich inzetten voor de partij. We krijgen regelmatig de vraag wat eigenlijk het verschil tussen een raadslid en een burgerraadslid is. We leggen het daarom graag uit.

Verschil raadslid en burgerraadslid
Een burgerraadslid is geen lid van de gemeenteraad, maar neemt wel deel aan de informatie- en debatbijeenkomsten en werkgroepen. In Tilburg mag iedere fractie twee burgerraadsleden aanstellen. Als de fractie een voorzitter levert dan mag er een derde burgerraadslid benoemd worden (bron: Tilburglaatjehoren.nl). Dit is dus bij ons het geval. 

Wil je weten waar Sanne, Babette en Martin de komende tijd mee aan de slag gaan? Klik hierboven op hun namen om meer te lezen over hun portefeuilles.