Beste leden,

Gisteren werd ik gekozen in het Dagelijks Bestuur van ‘s lands grootste vakbond, de FNV. Deze nieuwe verantwoordelijkheid vraagt naast voltijdse beschikbaarheid ook politieke onafhankelijkheid van mij. Daarom leg ik per direct mijn functie als raadslid namens GroenLinks neer.

Ik kijk met trots terug op ruim drie jaar raadslidmaatschap. Samen met Liesje zette ik het thema mobiliteitsarmoede op de kaart, waardoor binnenkort een sociale fietswerkplaats in Noord verschijnt. En met Dwayne bokste ik een huurteam voor elkaar dat huurders in de private huursector helpt bij misstanden. Mijn aangenomen voorstel voor een inruilregeling voor snorfietsen gaat hopelijk bijdragen aan schonere lucht.

GroenLinks maakt het verschil voor een groener, socialer Tilburg. Het was een eer daaraan bij te dragen. Dat kon alleen door het vertrouwen van leden, bestuur en de bijzonder fijne samenwerking in de fractie. Mijn dank daarvoor is groot.

Voor mij eindigt het raadsavontuur hier. Vanuit een andere plek blijf ik mij inzetten voor een sociale, duurzame samenleving die werkt voor iedereen.

We komen elkaar vast nog eens tegen in onze schôônste stad van 't laand!

Met hartelijke groet,
Bas van Weegberg

Evelien Kostermans, Fractievoorzitter GroenLinks Tilburg
“Verkozen worden voor het Dagelijks Bestuur van de FNV is een knappe prestatie en we denken dat deze nieuwe stap heel goed bij Bas past! We vinden het jammer dat Bas hierdoor onze fractie eerder moet verlaten, maar beide functies zijn niet verenigbaar. We wensen Bas heel veel succes in zijn nieuwe functie en bedanken hem voor de fijne samenwerking en zijn inzet de afgelopen paar jaar om Tilburg weer een stukje groener en socialer te maken.”

Joery Martens, afdelingsvoorzitter GroenLinks Regio Tilburg
“We willen Bas bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren. In onze afdeling was hij actief in verschillende rollen: waaronder die van campagneleider van een succesvolle campagne waarin we een mooi resultaat boekten! Het afdelingsbestuur wenst Bas enorm veel succes in het dagelijks bestuur van de FNV. Ook daar zal hij ongetwijfeld mooie resultaten gaan boeken, net zoals hij dat als raadslid voor GroenLinks deed.”