Nieuws

Oproep van de kandidatencommissie voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018

GroenLinks kent in Tilburg van oudsher een actieve raadsfractie. Bovendien draagt GroenLinks in Tilburg al jaren bestuursverantwoordelijkheid, in de vorm van het leveren van een wethouder die deelneemt aan een coalitie met andere partijen. Voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zoeken we (nieuwe) raadsleden en twee burger-commissieleden. De commissieleden doen volledig mee in de fractie en in een commissie van de Gemeenteraad, maar hebben geen zetel in de Gemeenteraad. Zij hebben bijvoorbeeld minder tijd ter beschikking of gebruiken deze functie als kennismaking met het raadswerk.
We zijn op zoek naar de juiste mix van ervaring en senioriteit, enerzijds, en jong, nieuw, verfrissend talent, anderzijds. Het gaat in de eerste plaats om mensen die na de lijsttrekker zouden willen worden verkozen op een van de plaatsen 2 tot en met 12 en zo als raads- of commissieleden de beoogde fractie willen vormen. Daarnaast zoeken we mensen die als inspirerende kandidaten op de verdere plaatsen op de kieslijst willen staan.

Wellicht heb je zelf belangstelling, maar kijk vooral ook in je eigen netwerk / omgeving of er mensen zijn die wellicht belangstelling hebben en geschikt zouden zijn!

  • SLUITINGSDATUM VOOR AANMELDING 1 JULI 2017 

 

Lees verder

Spoorpark is een groene droom die uitkomt

Tijdens de gemeenteraad van 10 april werd besloten dat het Spoorpark er definitief gaat komen. GroenLinks is groot fan van dit burgerinitiatief. Een droom die uitkomt, volgens raadslid Nathalie Nijs:

Lees verder

GroenLinks Tilburg ambitieus over nieuw busstation

GroenLinks Tilburg is enthousiast over de mogelijkheden van het nieuwe busstation dat in Tilburg gaat komen. De vraag is: gaan we voor een grijze, ouderwetse variant of kiezen we voor een meer toekomstbestendig ontwerp? Wij zijn ambitieus en gaan dus voor een busstation dat klaar is voor de toekomst. Dat kost wat extra, maar alle Tilburgers verdienen wat ons betreft een zo prettig mogelijke reis met het openbaar vervoer.

Fractievoorzitter Paulus Oerlemans: "Nagenoeg alle mensen die wij op straat spraken reageren erg positief en willen graag een busstation dat een visitiekaartje is voor de stad. Wij nemen dit natuurlijk mee in de gemeenteraad."

De gemeenteraad van Tilburg neemt tijdens de raad van 22 mei een besluit over het busstation. 

Kijk hieronder de volledige video van Raad op Straat 

Mobiliteitsaanpak in Tilburg

"Tilburg heeft geen mobiliteitsplan meer, maar een mobilieitsaanpak. Niet langer problemen oplossen met asfalt, maar de wensen van burgers met in de greeepschapskist meer instrumenten dan alleen infra. Uiteindelijk gaat het om de vraag: wat willen we met onze stad?" 

bron: Verkeerskunde 2/2017

Lees hieronder het volledige interview met GroenLinks wethouder Mario Jacobs in Verkeerskunde, over de nieuwe mobiliteitsaanpak in Tilburg.

 

 

Pagina's