Nieuws

Verkiezingsprogramma 2018-2022

GroenLinks staat voor verandering. Wij staan voor een nieuwe manier van politiek bedrijven. Voor een politiek waarin niet de winst op korte termijn centraal staat, maar het gemeenschappelijke belang op de lange termijn. Wij staan voor een groene, schone gemeente. Wij staan voor eigen keuzes en gelijke kansen in een sociale gemeente. Wij staan voor een open gemeente waar verbinding, vertrouwen en hoop is in plaats van verdeeldheid. Dit is ons programma voor een mooi Tilburg!

Nomineer een Tilburger voor de Solidariteitsprijs

In februari 2018 wordt voor de eenentwintigste maal de Tilburgse Solidariteitsprijs uitgereikt door de afdeling GroenLinks Tilburg. De prijs is bedoeld voor een Tilburger, of een Tilburgse organisatie, die zich structureel inzet om solidariteit in onze samenleving concreet vorm te geven. Het gaat daarbij om solidariteit met mensen, of groepen van mensen, in de samenleving die niet altijd in de positie zijn zelf voor hun rechten op te komen. Een onderscheid tussen de Tilburgse of mondiale samenleving is daarbij niet aan de orde. Wel dient deze solidariteit meer te zijn dan louter liefdadigheid en gericht te zijn op zelfredzaamheid en/of emancipatie van de betrokkenen.

Lees verder

Tilburgse politiek steunt onderwijzers

Wél 1,4 miljard over voor buitenlandse beleggers maar niet voor onze eigen juffen en meesters? Dat is de wereld op z'n kop. Het is goed dat ook Tilburgse leerkrachten opkomen voor minder werkdruk en meer salaris, en daarmee beter onderwijs voor alle Tilburgse kinderen. 

Samen met SP Tilburg, PvdA Tilburg, CDA Tilburg en D66 Tilburg roepen we onderwijswethouder Marcelle Hendrickx op om haar contacten in Den Haag aan te wenden voor al deze docenten.

Afvalscheiding loont voor milieu én portemonnee

Op 6 en 9 november behandelt de gemeenteraad van Tilburg de begroting voor 2018. In de begroting presenteert het college van burgemeester en wethouders haar plannen voor 2018. Het jaar 2018 wordt politiek gezien een belangrijk jaar met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht op 21 maart. Met dit vooruitzicht is het een mooi moment om niet alleen vooruit, maar ook achteruit te kijken. Welke resultaten zijn er tot dusver in de huidige coalitieperiode behaald? In dit artikel gaan GroenLinks en D66 in op de resultaten van het afvalbeleid en wordt vooruitgekeken naar wat gaat komen in 2018.

Lees verder

Kandidatenlijst GroenLinks Tilburg vol nieuwe energie

GroenLinks Tilburg heeft vanavond haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 vastgesteld. Voor de zomer werd Mario Jacobs al door de Tilburgse GroenLinksers gekozen als lijsttrekker. Jacobs is nu wethouder Slimme & Duurzame Mobiliteit, Groen, Natuur & Landschap en Ruimtelijke Ontwikkeling.

Lees verder

Maak carnaval écht een feest voor iedereen!

GroenLinks, D66 en PvdA Tilburg pleiten samen voor het doorbreken van het mannenbolwerk tijdens carnaval, zodat het echt een feest voor iedereen kan worden. Lees hieronder de open brief die verstuurd is aan de carnavalsstichtingen van Tilburg.

Lees verder

Pagina's