Nieuws

Mario Jacobs gekozen als lijsttrekker GroenLinks Tilburg

Woensdagavond 14 juni is op de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Tilburg Mario Jacobs gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Hij is sinds 2014 wethouder Slimme & Duurzame Mobiliteit, Groen, Natuur & Landschap en Ruimtelijke Ontwikkeling voor de gemeente Tilburg.

Jacobs: “Het is een enorme eer om als lijsttrekker aan de slag te mogen. Ik kijk uit naar de gemeenteraadsverkiezingen van komend jaar. We gaan voor een nog groener, socialer en opener Tilburg waarin we knokken voor wat kwetsbaar is.”

De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. GroenLinks Tilburg zal in de loop van het najaar de volledige lijst bekend maken.

Oproep van de kandidatencommissie voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Raadsleden gezocht voor de GroenLinks fractie in Tilburg

GroenLinks kent in Tilburg van oudsher een actieve raadsfractie. Bovendien draagt GroenLinks in Tilburg al jaren bestuursverantwoordelijkheid, in de vorm van het leveren van een wethouder die deelneemt aan een coalitie met andere partijen. Voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zoeken we (nieuwe) raadsleden en twee burger-commissieleden. De commissieleden doen volledig mee in de fractie en in een commissie van de Gemeenteraad, maar hebben geen zetel in de Gemeenteraad. Zij hebben bijvoorbeeld minder tijd ter beschikking of gebruiken deze functie als kennismaking met het raadswerk.
We zijn op zoek naar de juiste mix van ervaring en senioriteit, enerzijds, en jong, nieuw, verfrissend talent, anderzijds. Het gaat in de eerste plaats om mensen die na de lijsttrekker zouden willen worden verkozen op een van de plaatsen 2 tot en met 12 en zo als raads- of commissieleden de beoogde fractie willen vormen. Daarnaast zoeken we mensen die als inspirerende kandidaten op de verdere plaatsen op de kieslijst willen staan.

 Mocht je zelf geen belangstelling hebben voor een plek op de kandidatenlijst, dan wordt het delen en verspreiden in je netwerk/eigen vriendenkring zeer gewaardeerd!

  • SLUITINGSDATUM VOOR AANMELDING 1 JULI 2017 

 

Lees verder

Spoorpark is een groene droom die uitkomt

Tijdens de gemeenteraad van 10 april werd besloten dat het Spoorpark er definitief gaat komen. GroenLinks is groot fan van dit burgerinitiatief. Een droom die uitkomt, volgens raadslid Nathalie Nijs:

Lees verder

GroenLinks Tilburg ambitieus over nieuw busstation

GroenLinks Tilburg is enthousiast over de mogelijkheden van het nieuwe busstation dat in Tilburg gaat komen. De vraag is: gaan we voor een grijze, ouderwetse variant of kiezen we voor een meer toekomstbestendig ontwerp? Wij zijn ambitieus en gaan dus voor een busstation dat klaar is voor de toekomst. Dat kost wat extra, maar alle Tilburgers verdienen wat ons betreft een zo prettig mogelijke reis met het openbaar vervoer.

Fractievoorzitter Paulus Oerlemans: "Nagenoeg alle mensen die wij op straat spraken reageren erg positief en willen graag een busstation dat een visitiekaartje is voor de stad. Wij nemen dit natuurlijk mee in de gemeenteraad."

De gemeenteraad van Tilburg neemt tijdens de raad van 22 mei een besluit over het busstation. 

Kijk hieronder de volledige video van Raad op Straat 

Pagina's