Ben jij ons nieuwe burgerraadslid?

Vind jij het leuk om in een politieke omgeving aan de slag te zijn, of wil je ervaren hoe de politiek werkt? En wil jij je samen met de fractie inzetten voor een groen en sociaal Tilburg? Dan zijn we op zoek naar jou als ons nieuwe burgerraadslid! 

De fractie GroenLinks Tilburg is een goed draaiend en enthousiast team. Afgelopen verkiezingen zijn we gegroeid van 4 naar 6 zetels. Deze groei willen we omzetten in resultaten om zo nog meer te betekenen voor Tilburg. We zoeken een enthousiast en gedreven persoon om de fractie te ondersteunen bij het realiseren van onze idealen. Zet jij je samen met ons in voor een groen en sociaal Tilburg?

Wat ga je doen?
Je gaat deel uitmaken van de gemeenteraadsfractie van GroenLinks Tilburg. Je bent bij de fractievergaderingen en bij vergaderingen van de gemeenteraad. Je haalt geluiden op uit de stad en vertaalt die naar de politieke arena. Als burgerraadslid neem je deel aan informatie- en debatsessies, maar kun je niet stemmen in de vergaderingen van de raad. Je ondersteunt één of meerdere raadsleden bij onderwerpen in hun portefeuille.

Wat wordt van je verwacht?
Je vindt het leuk om in een politieke omgeving te werken. Je hebt een netwerk in Tilburg dat je in kan zetten voor het politieke werk. Je hebt voldoende tijd voor de functie (ongeveer 10 uur per week). En natuurlijk ben je lid van GroenLinks of bereid dat te worden.Verder ben je zoveel mogelijk op maandagen en dinsdagavonden beschikbaar, omdat de fractie dan overlegt (behalve in vakanties).

Het is een pré als je affiniteit hebt met ruimtelijke ordening/stedelijke ontwikkeling. Affiniteit met financiën is mooi meegenomen maar geen must. 

Wat bieden wij?
Een plezierige, collegiale en energieke werkomgeving.
De mogelijkheid om kennis te maken met de politiek van binnenuit.
Een gepaste vergoeding vanuit de gemeente. 
De mogelijkheid om zelf een actieve bijdrage te leveren aan een groener en socialer Tilburg voor iedereen.

Hoe solliciteer je?
Spreekt deze vacature je aan? Stuur dan vóór 27 september je CV en een beknopte motivatie naar basvanweegberg@raadtilburg.nl.

Wil je meer weten of heb je een vraag? Stuur een mailtje naar basvanweegberg@raadtilburg.nl of bel of WhatsApp Bas van Weegberg (vice-fractievoorzitter) op 06 400 378 54.