De Partij van de Arbeid en GroenLinks in Tilburg vieren de dag van de arbeid bijna traditioneel gezamenlijk. Dit jaar zal het gebeuren plaatsvinden van 14.00 tot 16.00 uur in wijkcentrum De Schans, Schans 123 te Tilburg. Onder de bezielende leiding van Karin Bruers komen de politieke partijen eens luisteren naar de bewoners.

Al jaren vieren de Tilburgse afdelingen van de PvdA en GroenLinks samen de Dag van de Arbeid. Elk jaar met een andere invulling, maar bijna altijd op een vaste plaats in het centrum van Tilburg.
Dit jaar wordt het helemaal anders: de 1 meiviering is in Tilburg Noord. Zondagmiddag 1 mei nodigen PvdA en GroenLinks de bewoners van de wijk Tilburg Noord uit om te vertellen over het leven in Noord en in het bijzonder het imago van de wijk.

Veel bewoners van Noord zijn trots op hun wijk, maar mensen van buiten de wijk willen er vaak niet graag wonen: woningen en winkels worden er minder snel verkocht en verhuurd dan elders in Tilburg. De nieuwe Quirijnboulevard is nog lang niet bezet. Overal in Tilburg zijn extra sociale woningbouwwoningen nodig, maar in Noord niet. In Noord gaat het er vooral om dat er huizen komen voor alle leeftijden en alle inkomensgroepen. Waarom denken veel Tilburgers niet erg positief over Tilburg Noord? Dat is het belangrijkste onderwerp van de 1 mei-viering.

Natuurlijk zijn er in Noord weldegelijk knelpunten. Zo ontbreekt het aan mogelijkheden voor leuke activiteiten voor jongeren. Hoeveel basketbalveldjes, trapveldjes, skatebanen en hangplekken telt de wijk eigenlijk? Als je als muzikant ergens wil repeteren: waar moet je dan naartoe? Kan het Wagnerplein een beetje leuker worden? En wat kan het wijkcentrum allemaal betekenen? Eigenlijk gelden al deze vragen niet alleen voor jongeren, maar ook voor senioren of voor ouders met kinderen. Waar vind je bijvoorbeeld een leuk terrasje voor een ijsje met de kinderen of voor een kop koffie of thee?

Cabaretière Karin Bruers, zelf woonachtig in Noord daagt wijkbewoners op 1 mei uit om hun wensen te laten horen over hun wijk. Aan politici van PvdA en GroenLinks legt ze die wensen voor. Ze doet dat op haar eigen bekende Tilburgse wijze: met een vette knipoog, maar ondertussen bloedserieus.

Het 1 mei programma vindt plaats in wijkcentrum De Schans, Schans 123 en duurt van 14.00 tot 15.00 uur. Daarna vindt de uitreiking plaats van de Tilburgse Solidariteitsprijs en is er vervolgens volop gelegenheid om na te praten met actieve wijkbewoners, raadsleden, wethouders en (hoogstwaarschijnlijk) de burgemeester.