Groen succes: er komen 3 minibossen in Tilburg

In samenwerking met natuurorganisatie IVN gaat de gemeente drie ‘tiny forests’ aanleggen! 

In de gemeente Tilburg komt dit jaar nog een eerste ‘tiny forest’ of minibos. Volgend jaar worden nog eens twee van deze minibossen aangelegd. Een minibos is een dichtbegroeid inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Er worden zo’n 600 bomen dicht op elkaar geplant op een klein stukje grond, waardoor er een snelgroeiend en biodivers klein bos ontstaat. Ook de buurt werkt mee aan de totstandkoming van een minibos. Op deze manier draagt het ook nog bij aan de sociale cohesie. 

Fractievoorzitter Evelien Kostermans: “Dit is geweldig nieuws. Deze minibossen dragen bij aan een groene stad. En in een groene stad is het gezonder leven!”

Kostermans stelde in mei vorig jaar schriftelijke vragen aan het Tilburgse college over de mogelijkheid van minibossen in Tilburg. Naar aanleiding van deze vragen is het college in gesprek gegaan met natuurorganisatie IVN, welke in samenwerking met gemeenten door heel Nederland minibossen aanlegt. Nu is het zover: van schriftelijke vragen naar drie echte minibossen!