GroenLinks roept Willem II op: herstart vrouwenelftal

Fractievoorzitter Evelien Kostermans heeft een oproep aan Willem II. 

 

Beste Willem II,

 

Ik zal meteen met de deur in huis vallen: GroenLinks roept Willem II op weer een professioneel vrouwenteam te starten. Volgens mij laat het WK zien dat vrouwenvoetbal populairder is dan ooit. Willem II kan deze populariteit gebruiken voor een nieuwe startvoor de Willem II Vrouwen.

 

Met de Tilburgse Jackie Groenen kan onze stad zich geen beter boegbeeld wensen voor het vrouwenvoetbal. Zij is een inspiratie voor veel vrouwen en meisjes om ook te beginnen met de sport. Willem II kan niet achterblijven: de tijd is rijp voor een herstart van een professioneel vrouwenelftal!

 

Willem II had eerder al zo’n professioneel vrouwenelftal. In 2007 was Willem II een van de mede-oprichters van de Eredivisie Vrouwen. In 2011 stopten jullie met het vrouwenelftal. In 2017 was Tilburg één van de speelsteden van het EK Vrouwen. Naar aanleiding daarvan ging de gemeente al in gesprek met lokale voetbalclubs om vrouwen- en meidenvoetbal te stimuleren. Volgens ons het moment nu aangebroken om weer een professioneel vrouwenelftal te starten.

 

We wachten vol hoop op jullie reactie. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Evelien Kostermans

Fractievoorzitter GroenLinks Tilburg