Foto: Chris en Marjan 

Een coalitie die recht doet aan de verkiezingsuitslag
GroenLinks stelt dat de volgende coalitie van partijen die samen gaan werken recht moet doen aan de verkiezingsuitslag. ‘’Tilburg heeft duidelijk voor vooruitgang en voor een groene, sociale en progressieve koers gekozen’’, aldus lijsttrekker Esmah Lahlah. GroenLinks wil daarom dat de volgende coalitie bestaat uit een mix van partijen die dat geluid weerspiegelt als ook op een stevige en stabiele meerderheid kan rekenen.

Sociale profiel gemeentebestuur aanscherpen
GroenLinks blikt terug op een fantastische overwinning door met 10 zetels de grootste partij te worden. ‘’Maar we zijn ook geschrokken over de opkomst die wederom lager was in Tilburg. De gemeente, het college en de gemeenteraad moeten de komende jaren de volle aandacht en zorg hebben om meer Tilburgers bij onze lokale democratie en samenleving te betrekken’’, aldus Lahlah.

Daarom wil GroenLinks het sociale profiel van het volgende gemeenbestuur verder aanscherpen. De voorbije jaren heeft de gemeente Tilburg een koers ingezet om meer te werken vanuit vertrouwen en met een menselijke maat. ‘’Tilburg heeft GroenLinks daar duidelijk voor beloond. Het is voor ons een aansporing om deze koers verder voort te zetten in een volgend stadsbestuur’’, aldus Lahlah.