Op dit moment is Lahlah partijonafhankelijk wethouder in Tilburg met als portefeuilles Arbeidsparticipatie, Bestaanszekerheid, Integrale aanpak Asiel en Integratie & Mondiale Bewustwording. Door haar wethouderschap van de afgelopen 4 jaar en haar (werk)ervaring binnen de universiteit en in het maatschappelijk middenveld beschikt Lahlah over ruime bestuurlijke ervaring en een groot lokaal, regionaal, en landelijk netwerk. Zij maakt zich hard voor een betrokken overheid, die vanuit vertrouwen en nabijheid ervoor zorgt dat iedereen mee kan, mag en wil doen. 

Joris Bengevoord, voorzitter van de kandidatencommissie van GroenLinks Tilburg: “We zijn heel trots op onze nieuwe kandidaat-lijsttrekker. GroenLinks Tilburg toont hiermee niet alleen haar groene hart, maar ook haar sociale gezicht. Esmah heeft de afgelopen jaren laten zien wat werken aan een sociale stad betekent. Wij zijn dan ook verheugd dat zij zich verbindt aan een groene en sociale partij als GroenLinks. Haar gedrevenheid, leiderschapsstijl én resultaatgerichtheid maken haar een kandidaat om trots op te zijn. We dragen haar dan ook vol vertrouwen voor als lijsttrekker voor GroenLinks Tilburg.”

Esmah Lahlah: “Ik ben zeer vereerd met deze voordracht en kijk er enorm naar uit om samen met onze inwoners, ondernemers en organisaties verder te bouwen aan een groen, eerlijk, sociaal en inclusief Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Ik zet me samen met de kandidaat-raadsleden graag de komende jaren in voor onze prachtige gemeente, waarin iedereen er toe doet en ook volwaardig meetelt. Ongeacht je inkomen, leeftijd, opleiding of achtergrond.”

Bij GroenLinks is het laatste woord aan de leden van afdeling. Zij spreken zich op 1 december tijdens de Algemene Ledenvergadering uit over het lijsttrekkerschap en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen die plaatsvinden op 16 maart 2022.

De top 6 van de conceptlijst bestaat verder uit de huidige fractievoorzitter Evelien Kostermans op plek 2, Karlijn Sol op plek 3, Arne Kramer op plek 4, Ron Antens op plek 5 en huidig raadslid Dwayne Heuvelmans op plek 6.  

Foto:  Dolph Cantrijn