Nacht van de nacht 2014

Nacht van de Nacht 25 oktober

Ons land is een van de meest verlichte landen ter wereld. Elk jaar wordt het 's-nachts lichter. Op zaterdag 25 oktober aanstaande organiseert Stichting Natuur en Milieu de Nacht van de Nacht om aandacht te vragen voor het besparen van energie en het dimmen van de lichten.

 

 

Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de tiende keer georganiseerd. Stichting Natuur en Milieu doet dit samen met de 12 Milieufederaties.

Tijdens deze nacht doen veel gemeenten, bedrijven, organisaties en particulieren het licht uit, binnen en buiten hun gebouw. Hierdoor ontstaat er minder licht-vervuiling en wordt er energie bespaard. Zo kunnen mensen genieten van de duisternis, de leegheid en de weidsheid van de nacht. Maar liefst 85% van de Nederlanders vindt het een goed idee om gedurende de nacht geen reclame- of sierverlichting te laten branden.

GroenLinks Tilburg ondersteunt de Nacht van de Nacht! We vragen ruim 45 eigenaren van verlichte gebouwen in Tilburg om in de nacht van zaterdag 25 oktober de verlichting te doven van 22.00 uur tot de volgende morgen.

Wandeling

Op zaterdagavond 25 oktober gaan we samen met Wega, vereniging voor sterrenkunde, op pad in het donker. Leer de nacht kennen op Huis ter Heide, bij Tilburg. Tijdens de wandeling gaan we op zoek naar nachtdieren, sterren en planeten. Je beleeft Huis ter Heide tijdens deze tocht op een hele nieuwe manier. Ga mee op duisteravontuur!

Praktische informatie

  • Startpunt: Driesprong Baan achter de Plakken/Spinderspad, Loon op Zand
  • Draag bedekkende kleding en controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur.
  • Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.
  • De wandeling kost een klein bedrag: Voor leden van Natuurmonumenten €5 en voor niet-leden €8.
  • Graag gepast geld meenemen, je kunt niet pinnen.
  • Deze wandeling is voor volwassenen.