Hein van Nunen, buurtbewoner en lid van buurtschap Prinsenhoef nam de tijd om ons een rondleiding te geven en deelde zijn visie op het gebied.  De hele landgoederenzone is stedenbouwkundig en landschappelijk cultureel erfgoed én is van grote waarde voor de natuur. In de vorige periode heeft GroenLinks er dan ook voor gepleit het landgoed een natuurbestemming te geven en af te zien van de realisatie van een atletiekbaan.

Hein van Nunen wist ons veel te vertellen over de historie van het gebied. Dit bestond ooit vooral uit natte heide, gelegen om het Warandebos heen. Er loopt een geologische breuklijn door het gebied heen wat de potentie voor natuurontwikkeling kansrijk maakt. Ook loopt er een monumentale bomenlaan doorheen. Het landgoed is nog in bezit is geweest van koning WII (destijds prins WII). Zijn nazaten hebben de gronden vervolgens verkocht aan textielfabrikanten. De landgoederenzone, waar Prinsenhoef onderdeel van uitmaakt vormt samen met het Wandelbos (ontwerp van Springer) en het Sterrenbos de Oude Warande (aangelegd in 1712 in opdracht van Willem van Hessen Kassel) een mooi geheel. Zowel vanuit natuur- als cultuurhistorisch opzicht is dit gebied zeer de moeite waard te behouden en versterken.

Het voorstel om de natuurwaarden van Prinsenhoef verder te ontwikkelen wordt dit jaar behandeld in de gemeenteraad. Daarbij wordt ook gekeken naar mogelijkheden dit uit te breiden naar andere landgoederen in de directe omgeving. Wat GroenLinks betreft een goede en belangrijke ontwikkeling voor het behoud en versterking van de natuur- en cultuurhistorische waarden van de landgoederenzone.