Naast de borging van ambities en waarden vinden we het belangrijk dat Wijkevoort echt iets gaat toevoegen voor de werkgelegenheid. Tijdens het debat op 14 september werd duidelijk dat meer partijen vonden dat het profiel voor Wijkevoort scherper moet. Hiervoor is dan ook deze motie aangenomen, dit aangescherpte profiel krijgt een plek in de ontwikkelleidraad.

Daarnaast hebben we een amendement mee ingediend om de investeringen in Wijkevoort ook ten bate te laten komen aan het omliggende gebied, voor de recreatieve ontsluiting en natuurontwikkeling daar, met ruimte voor aanvullende wensen voor omwonenden.

Ook hebben we een amendement ingediend om ervoor te zorgen dat de investeringen in groen in het plangebied zeker gaan plaats vinden, niet onderhandelbaar worden, en dat hier op tijd mee wordt gestart.

Tot slot is er tijdens de omgevingsdialoog de suggestie gedaan om niet alleen voor de gebouwen, maar voor het gehele gebied de certificering voor Breeam Outstanding na te streven. Dit biedt tevens de mogelijkheid om de duurzaamheidsprestaties van het gebied heel precies te monitoren door de tijd heen. Omdat we dit een goed idee vonden hebben we ook hiervoor een voorstel ingediend.

Wat is het vervolg?

In het voorjaar neemt de raad een besluit over de uitgewerkte ontwikkelleidraad, de Milieueffectrapportage, en het bestemmingsplan. Daar zien we ook of de toezeggingen en het het aangescherpte economisch profiel voor Wijkevoort terugkomen. Indien nodig zullen we daar aanscherpingen of wijzigingen voorstellen.

Lees hier meer over Wijkevoort.