Ben jij groen, sociaal en progressief gedreven? Ben jij maatschappelijk betrokken en wil jij je inzetten voor de lokale politiek? Waarin je de idealen en kernwaarden van GroenLinks sterk en constructief naar voren laat komen? Stel je dan kandidaat!

Op zoek naar jou!

We zijn op zoek naar een lijsttrekker en vijftien raadsleden.

Voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen zoekt GroenLinks Tilburg actieve en enthousiaste kandidaten met een diverse achtergrond. We zoeken kandidaten die gemotiveerd zijn om een stevige GroenLinks-inbreng te leveren in de gemeenteraad.

Belangrijke data

Wil je je kandidaat stellen als lijsttrekker?
Stuur je motivatie (en korte opsomming van je ervaring) voor 1 augustus 2021 naar: kcie2022.gltilburg@gmail.comDe ALV kiest de lijsttrekker in de vergadering van 1 december 2021.

Wil je je kandidaat stellen als raadslid of burgerraadslid?
Stuur je motivatie (en korte opsomming van je ervaring) voor 1 augustus 2021 naar: kcie2022.gltilburg@gmail.com

Waarom is GroenLinks Tilburg op zoek?

Het duurt nog een jaar, maar ze komen eraan: de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. GroenLinks neemt in Tilburg al lange tijd bestuursverantwoordelijkheid, hiermee leggen we samen met andere partijen een fundament voor een duurzame en sociale samenleving. Om dit na de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen voort te kunnen zetten, hebben we een evenwichtige mix van ervaren raadsleden en nieuw talent nodig.  Daarom zoekt het bestuur van GroenLinks Tilburg kandidaten die bereid zijn zich verkiesbaar te stellen als raadslid.

Waarom raadslid worden?

Raadslid zijn vraagt veel tijd. De meeste raadsleden doen het werk doorgaans naast zijn /haar baan of studie. Overdag werken of studeren, in de avonduren vergaderen en op je vrije dag op cursus of werkbezoek. Dat is hoe de week van een raadslid er uit ziet. Het vraagt dus veel tijd. Waarom zou je raadslid willen worden? De grootste drijfveren om raadslid te worden zijn:

  • Leveren van een belangrijke bijdrage aan de samenleving;
  • Vertegenwoordigen van inwoners;
  • Vergroten van je netwerk
  • Zelfontwikkeling: het gebruiken en ontwikkelen van talenten (presenteren, debatteren, netwerken, strategisch denken, tactisch handelen)

Daarnaast krijgen raadsleden ook een vergoeding voor hun tijd en inzet.

Ben jij of ken jij iemand?

Herken jij jezelf in het profiel (zie bijlage Profiel kandidaten)? Of ken je misschien iemand uit jouw netwerk of omgeving die geschikt is?  Laat het ons weten! We willen graag een evenwichtige mix van ervaren raadsleden en nieuw talent, met aandacht voor diversiteit op allerlei aspecten (gender, leeftijd, seksuele geaardheid, etnisch-culturele achtergrond, lokale spreiding en opleidingsachtergrond).

Procedure

De selectie vindt plaats door de kandidatencommissie. De kandidatencommissie beoordeelt de brieven en voert met alle kandidaten een gesprek over integriteit en hun ambitie. Het gesprek voor de verkiesbare plaatsen 1 t/m 15 betreft uiteraard ook geschiktheid voor het raadslidmaatschap. Wellicht volgt daarna nog een tweede gespreksronde. Deze gesprekken vinden plaats in de maanden augustus en september 2021 en worden afgesloten met een weekend als groepsassessment op 17/18/19 september 2021.

Na deze gesprekken zal de kandidatencommissie aan elke kandidaat melden welke plaats hij/zij op de voorlopige lijst heeft. Hij/zij kan dan eventueel nog besluiten af te zien van kandidaatstelling. Daarna presenteert de commissie de kandidatenlijst aan het bestuur van GroenLinks Tilburg. Deze legt de lijst met motivering voor aan de Algemene Ledenvergadering die op 1 december 2021 de definitieve lijst vaststelt.

De kandidatencommissie bestaat uit Joris Bengevoord (voorzitter), Sanne Heijndijk (secretaris), Anja van de Westelaken, Arnoud van Leuven, Moon Fung Fong en Rik Thijs.

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op  met Joris Bengevoord via bengevoord@icloud.com