Verschillende schoolleiders melden dat ze met opvallend late aanmeldingen hebben te maken voor kinderen van vier die voor het eerst naar de basisschool mogen. Sommigen hebben de indruk dat dit een ontwikkeling is die de laatste paar jaren erger geworden is. Hierom stelt Liesje Carlier de volgende vragen aan het college; 

1. Is deze ontwikkeling van de late aanmeldingen bij basisscholen bij het college bekend?

2. Op welke manier(en) worden ouders van tevoren geïnformeerd over (moment van) schoolkeuze? Wordt er daarbij ook een wenselijk tijdpad genoemd?

3. Wat gebeurt er met ouders die om de een of andere reden de brief niet hebben gelezen of begrepen? Komt dit op een of andere manier aan het licht en hoe kunnen deze ouders verder worden geholpen? En werkt het systeem dat er nu is naar tevredenheid?

4. Dit jaar zouden de open dagen van vele basisscholen in maart plaatsvinden. In verband met corona werd nog een verplaatsing naar april gecommuniceerd aan ouders, maar ook die open dagen gingen uiteindelijk niet door. Is er uiteindelijk een vervangende activiteit / vervangend moment geregeld? En waarom is dit wel of niet gebeurd en hoe is hierover gecommuniceerd naar ouders toe? 

5. Wat is het college voornemens te doen om late aanmeldingen te voorkomen? Niet enkel nu tijdens de coronacrisis maar ook verder in de toekomst. 

De vragen die Liesje Carlier namens GroenLinks heeft gesteld worden binnen vier weken beantwoord door het college.