De straat in de raad. 

 

Ron is 55 jaar en heeft twee dochters van 20 en 23 jaar. Hij woont in Tilburg Zuid. Sinds zijn 16e werkt hij in de retail en is praktisch opgeleid op MBO-niveau. In 2010 begon hij als commissielid bij GroenLinks Tilburg. Hij is geboren met een nieuwsgierige aard en interesse in de wereld om hem heen en combineert graag denken met doen. Typisch Tilburgs, volgens hem.

Hier sta ik voor

Bijna 10 jaar geleden voelde Ron de wens om meer voor de maatschappij te betekenen. Hij wilde zijn kinderen kunnen zeggen dat hij zijn best heeft gedaan om aan hen een wereld door te geven die het ontvangen waard is. Hij koos voor GroenLinks omdat er, ondanks de huidige uitdagingen, met positiviteit naar de toekomst gekeken wordt.

Hij wil zich inzetten om Tilburg nog meer een stad te maken om trots op te zijn. Ron richt zich met name op het gebied van ruimtelijke ordening die volgens hem toe zijn aan het meegroeien met de stad, zeker in relatie met de OmgevingswetZijn ambitie is om aan de stenige betekenis van het woord 'bouwen' een tolerante stad met een circulaire economie als vanzelfsprekendheid toe te voegen. Dit wil hij doen met aandacht voor zowel de wensen als betaalbaarheid voor de 230.000 Tilburgers die de stad in 2030 telt.

Wetenswaardigheden

Ron houdt van Europese geschiedenis en architectuur. Daarom wandelt hij graag door hem nog onbekende steden, met Italië als favoriet. Ook wetenschap blijft hem boeien; zijn allereerste spreekbeurt ging over het zonnestelsel. De natuur zoekt hij graag op. Misschien kent hij niet alle namen van wat groeit en bloeit, maar middenin een zonnig bos telt voornamelijk het gevoel. Ook houdt hij van taal. Hij leert momenteel Italiaans en leest bijvoorbeeld Jane Austen graag in het Engels.