“ Dont worry, be happy ”

Mijn band met Tilburg 
Ik ben een jaar of vijf geleden voor de liefde naar Tilburg verhuisd en heb daar sindsdien geen seconde spijt van gehad. Tilburg is namelijk een stad waar ik me thuis voel. Het is een fijne stad om te wonen met allerlei leuke wijken met ieder hun eigen karakter. Er zijn zat leuke plekken om naartoe te gaan, of het nou gaat om het café, kunst en cultuur of de vele parken. Inmiddels heb ik mijn vaste adresjes al wel opgebouwd. Wat me vooral ook bevalt aan Tilburg is de open, sociale maar nuchtere sfeer die hier hangt. Ik vind het belangrijk om binding te hebben met m’n stad en me in te zetten voor de mensen me heen. Daarom ben ik burgerraadslid geworden voor GroenLinks. Want Tilburg is volop in ontwikkeling en er is nog genoeg dat beter kan!   

Hier sta ik voor 
Ik sta voor een groen, duurzaam en rechtvaardig Tilburg waar plek is voor iedereen om zichzelf te zijn. Mijn heilige overtuiging is dat de groei van de stad niet op gespannen voet hoeft te staan met de natuur. Met onze ambities om klimaatneutraal te worden. Of met het principe dat er in Tilburg ruimte is voor iedereen, ongeacht je inkomen, waar je vandaan komt of dat je wat hulp kunt gebruiken. Ik geloof in én-én; we moeten het allemaal doen. Wel vergt dat keuzes in de complexe puzzel die Tilburg is, slimme keuzes. En het vergt samenwerking met anderen. Met een open blik luisteren naar elkaar en naar wat er in de stad speelt. Respect voor elkaars belangen en opvattingen, kijken waar ze samenkomen. Maar Tilburg heeft wel behoefte aan tempo maken. De wereld wacht niet, aan de slag! 

Hier ga ik als GroenLinkser op inzetten
In de gemeenteraad, maar samen met de stad, wil ik onder meer inzetten op:

  • Vaart maken met woningbouwplannen om iedereen die in Tilburg wil wonen een passende (betaalbare) woning te kunnen bieden. We moeten daarbij zoeken naar nieuwe oplossingen, zoals wonen en werken combineren op bestaande bedrijventerreinen, een betere doorstroming op de woningmarkt en bescherming voor starters. 
  • Voldoende groen in de omgeving van elke Tilburger. Meer stadsnatuur in de openbare ruimte en op gevels, zowel bij nieuwbouwprojecten als in de bestaande stad. Trek dat prachtige omliggende landschap de stad in en betrek daarbij onze inwoners!
  • Een uitstekende, duurzame bereikbaarheid van de stad voor alle vervoerstypen, met de nadruk op meer ruimte voor voetgangers, fietsers en OV.
  • Een bloeiende economie met een uitstekend vestigingsklimaat voor ondernemers.

Wetenswaardigheden 
In mijn vrije tijd ben ik een groot liefhebber van Oost-Europese landen bezoeken, bruine kroegen en sport (kijken)