“ Ik sta voor gelijkheid, solidariteit en integriteit in onze Nederlandse maatschappij. Hier wil graag mijn steentje aan bijdragen op welke manier dan ook! ”

Mijn band met Tilburg
Ik ben in Tilburg geboren en opgegroeid. Mijn familie is ooit door economische en politiek redenen geëmigreerd naar Nederland. Zelf zie ik me als een Tilburger met migratie-achtergrond. Ik voel me verbonden met Tilburg, want ik heb hier ook op school gezeten. Hier heb ik vreugde gehad, maar ook verdriet.

Hier sta ik voor
Gelijkheid, sociale rechtvaardigheid en solidariteit

Dit wil ik bereiken in de gemeenteraad
Ik wil jeugdcriminaliteit aanpakken. Zo wil ik mij ervoor inspannen om jongeren die uit het criminele leven willen stappen te helpen als waardevolle burgers verder te gaan met hun leven en zodoende een steentje bij te dragen aan de maatschappij waarin we leven. Ik wil jongeren ondersteunen die moeite hebben met rondkomen en hun baankansen vergroten.

Ook wil ik de taalbarrière slechten van mensen met een migratie-achtergrond. Informatie moet ook voor hen toegankelijk zijn. Daarom zou ik graag een loket zien waar inwoners in verschillende talen informatie kunnen krijgen als zij dit nodig hebben. Ook zouden meer taalcursussen moeten worden aangeboden.

Iedereen moet zich veilig voelen in Tilburg, dus wil ik graag organisaties ondersteunen die zich inzetten voor de veiligheid, bijvoorbeeld van kinderen en vrouwen. Ook moet er een meldpunt komen voor mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn.

Wetenswaardigheden
Burak is al sinds zijn 14e politiek actief en leest graag.