“ De politiek kan heel wat leren van het onderwijs ”

Mijn band met Tilburg
Ik houd van Eindhoven, maar ben verliefd geworden op Tilburg. Een rauwe en experimentele gemeente, met stadse voordelen en een dorpse feeling. Een studentenstad van denkers én makers. Eentje waar ik ook na mijn studietijd meer dan prima kan vertoeven, ben ik gaan inzien.

Hier sta ik voor
Gelijke kansen, een inclusieve gemeente en schoon vervoer.

Dit wil ik bereiken in de gemeenteraad 
Bijlesongelijkheid is een begrip. Samen met alle in Tilburg betrokken organisaties wil ik me ervoor inspannen dat elk kind bijles kan krijgen wanneer het nodig is. De portemonnee van je ouders zou niet bepalend mogen zijn voor de toegang tot (schaduw)onderwijs.

Tilburg heeft de laatste jaren mooie stappen gezet op het gebied van inclusiviteit, maar dat betekent niet dat we klaar zijn. Alle gebouwen met een publieke functie moeten volledig toegankelijk worden en wanneer een organisatie of bedrijf zich schuldig maakt aan discriminatie, racisme, seksisme of homohaat zou deze een vergunning moeten kunnen verliezen.

Schoon vervoer is belangrijk. Dus elektrische bussen die eerder meer dan minder buslijnen rijden en ook een station in Berkel-Enschot. Daarnaast verdient iedere Brabantse jongere het om eens een keer in Tilburg op stap te kunnen, waarmee het hoog tijd wordt dat het nachtnet terugkomt.

Wetenswaardigheden
Deed ooit in een ver verleden preauditie bij The voice of Holland, onthoudt makkelijk nutteloze politieke feiten en cijfers en leest graag de tactische analyses van Voetbal International.