Wat is jouw Tilburgs Geluk?

Wat maakt Tilburg voor jou een fijne stad? Wat zou je de stad en onze inwoners gunnen? Deel jouw geluk met ons, dan plaatsen wij het op onze website. 

Alles over de verkiezingen

Meer lezen over hoe GroenLinks het Tilburgse Geluk wilt versterken? Of hoe je GroenLinks kunt ondersteunen tijdens én na de campagne? Bekijk snel de links hieronder 👇

Zij deelden hun geluk al:

GroeiTuin013 verbindt mensen en organisaties.

Centraal in de visie van GroeiTuin013 staat het verbinden van mensen en organisaties. GroeiTuin013 is dé groene huiskamer van Tilburg waar vele vrijwilligers en een aantal dagbesteders onder professionele begeleiding groenten, bloemen en kruiden telen en verkopen. Tevens vormt het een prachtige toegangspoort tot het Stadsbos013, één van de meest veelzijdige en dynamische natuurgebieden van Brabant. GroeiTuin013 is een mooi voorbeeld waarin groen én sociaal samenkomen. Een mooi stukje Tilburgs Geluk dus!

- GroeiTuin013

Een huiskamer en ontmoetingsplek in Tilburg-Noord.

Het Ronde Tafelhuis is een interreligieus ontmoetingscentrum in Tilburg-Noord. In deze wijk hebben zich de afgelopen decennia mensen gevestigd uit alle werelddelen en met allerlei verschillende culturele, maatschappelijke en religieuze achtergronden. Het Ronde Tafelhuis biedt al deze mensen een plek om samen te komen en activiteiten te organiseren. Daarnaast biedt het Ronde Tafelhuis een helpende hand aan iedereen die dat nodig heeft, met bijvoorbeeld taallessen en een verwijsspreekuur. Ook wordt er samen gekookt. Kortom, een fijne huiskamer en ontmoetingsplek in Tilburg Noord!

- Ronde Tafelhuis

Het ronde tafelhuis Afspelen op YouTube

Feniks zorgt voor een plek waar je jezelf kunt zijn.

 

Feniks streeft naar verbetering van de positie van vrouwen op sociaal, economisch en maatschappelijk terrein. Trefwoorden hierbij zijn: gelijkwaardigheid, persoonlijke én maatschappelijke ontwikkeling van vrouwen en empowerment. Empowerment draait om het (her)ontdekken van jouw eigen kracht, als persoon én als groep. Centraal in het werk staat de uitvoering van meer dan honderd participatietrajecten in de gemeente Tilburg.

- Feniks Tilburg

Tilburg, groene onderwijsstad. 

Er wordt gewerkt aan groene schoolpleinen in Tilburg. Van de 63 zijn er inmiddels 51 vergroend! En dit jaar volgen nog meer scholen. Elke school ligt in een groene campus in de wijk, het startpunt voor het groene netwerk in de wijk. Dit is niet alleen leuk voor de natuur, maar ook nog eens gunstig voor het concentratievermogen van kinderen. Een groen schoolplein is daarom ook nog eens de ideale plek voor buitenlessen! De groene schoolpleinen zijn mooi initiatief voor onze stad en dragen bij aan het Tilburgs Geluk! 

- Groene Schoolpleinen

Een plek om je talent aan de wereld te tonen.

The Living Museum Tilburg; een vrijplaats waar mensen met 'geleefde ervaring' (een achtergrond van verslaving, psychiatrie, dakloosheid of detentie) kunst maken, elkaar inspireren, hun talent aan de wereld laten zien en werken aan hun herstel.  The Living Museum Tilburg is een plek om andere mensen te ontmoeten, om (samen) kunst te maken en om deze te delen. Je kunt er jezelf laten inspireren. Je kunt er al je talenten aan de wereld laten zien. Iedereen is welkom om zijn of haar talenten te komen uiten, te ontdekken, te ontwikkelen en zo te werken aan eigen herstel. Je eigen kwetsbaarheid zo inzetten dat het je kracht wordt. 

- The Living Museum

Natuur in én rondom de stad.

"Mijn Tilburgs Geluk ervaar ik het sterkst als ik in de Tilburgse natuur ben. Aan de wandel met mijn partner, familie of andere wandelmaatjes in Stadsbos013 of Moerenburg, of tijdens een hardlooprondje door de Warande. Ook het Noorderbos is echt een prachtplek. Dit bos maakt onderdeel uit van toekomstig waterlandschap Pauwels, en symbool van de veerkracht van de natuur. Dit bos is nog maar zo’n 20 jaar geleden aangelegd, en zie hoe mooi het er nu bijligt, hoe snel het groen hier opgekomen is. Dat maakt het ook een plek van hoop. Dit bos laat zien dat als we de natuur de ruimte geven, het zich snel kan herstellen. Dit ervaar ik ook als ik wandel door landschapspark Moerenburg, waar de eerder ingezette natuurontwikkeling ontzettend goed tot haar recht is gekomen en inmiddels een zeer geliefde plek is geworden voor Tilburgers om te wandelen, fietsen, of op andere manieren te recreëren. Maar ook in de stad is het mooi om te zien hoe er serieus werk gemaakt wordt van vergroening, in buurten die één voor één op de schop gaan en in ons stadshart. Mooi om te mogen bijdragen aan deze beweging, die door GroenLinks in gang is gezet, en waar we ons graag ook in de volgende periode voor blijven inzetten."

- Evelien Kostermans

Evelien Kostermans in Leijpark
Karlijn

De stad waar alles samenkomt.

De balans tussen wonen, groen en de levendige stad. Dat maakt Tilburg zo’n fijne plek. Doordat alles op loop- of fietsafstand is kan ik na mijn werk uitwaaien in de natuur in en om de stad. Maar ook de levendigheid van het centrum draagt steeds verder uit, van cultuur tot horeca. Mooi om te mogen bijdragen aan het verder uitdragen van mijn Tilburgs Geluk.

- Karlijn Sol

Spoorpark als achtertuin

"Wonen als student in Tilburg is een groot genot. Maar met corona is veel binnen zitten en de verbinding verliezen met mede Tilburgers iets wat hard gemist wordt. Mijn Tilburgs geluk is daarbij het Spoorpark zo goed als in de achtertuin te hebben. Een plek om even te genieten van de frisse lucht, maar ook om samen te komen. Het voelt eigenlijk als het verlengde van mijn woonkamer, en dat is een groot plezier."

Freke Schellekens

Freke

Hier mag je dingen 'proberen'.

Tilburg is bij uitstek de stad waarin dingen ‘geprobeerd’ mogen worden. Het barst van de creatieve ideeën en (startende) ondernemers met mooie plannen voor de toekomst. De stad gaf mij letterlijk ruimte om te kunnen starten met mijn eigen bedrijf. Een plek waar ik heb kunnen beginnen en anderen en hun ideeën leerde kennen. Een klimaat waarin ruimte is voor het opzetten van nieuwe initiatieven die onze stad verrijken: dat is mijn Tilburgs Geluk. 

- Joery Martens

Lochal

Alles over de verkiezingen

Meer lezen over hoe GroenLinks het Tilburgse Geluk wilt versterken? Of hoe je GroenLinks kunt ondersteunen tijdens én na de campagne? Bekijk snel de links hieronder 👇

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.